Drive (2011) af Daniel Pink

“Control leads to compliance; autonomy leads to engagement.”

419tQKzU2jL._SX330_BO1,204,203,200_

Mange virksomheder bruger bonusordninger til at motivere ansatte. Adskillige eksperimenter viser at bonusser kan have negative effekter – især for opgaver, der involverer kreativ problemløsning. Et af de bedste eksempler fra bogen er Stearinlysproblemet, som du kan høre om i Daniel Pinks TED talk.

Penge er ikke den eneste måde at motivere på. Pink foreslår virksomheder at fokusere på autonomi, mastery og mening. Et eksempel på autonomi er Google, hvor medarbejdere må bruge 20% af arbejdstiden på projekter de selv vælger. Mastery involverer at blive bedre til noget man synes er interessant. Mening er følelsen af at gøre en forskel.

Min yndlingsidé fra bogen: i en videnskabelig undersøgelse, øgede man produktiviteten i et call-center i Michigan ved at gøre arbejdet meningsfyldt. I et lignende eksperiment (som dog ikke er fra denne bog) øgede man produktiviteten blandt en gruppe radiografer ved at få arbejdet til at føles mere meningsfyldt.

Du kan finde flere beskrivelser af de bedste bøger jeg har læst her. Hvis du vil have tilsendt udvalgt materiale fra bloggen, samt anbefalinger på andre spændende ting 4-6 gange om året, kan du tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev her.