The Icarus Deception (2012) af Seth Godin

“Art isn’t something you hang on the wall. Art is what we do when we’re truly alive.”

51A2Bz3H+HL._SX324_BO1,204,203,200_

Ikaros var ifølge græsk mytologi den første mand til at flyve. Hans far byggede vinger af ler og fjer, og satte dem på Ikaros’ arme. Faren sagde, “Hvis du flyver for lavt er der ikke nok vind under dine vinger til at holde dig oppe. Men hvis du flyver for højt vil solens stråler smelte voksen og få fjerene til at falde af.” Når historien gengives idag fortælles der kun at Ikaros flyver for tæt på solen. Voksen smelter, fjerene falder af, og Ikaros styrter ned. Den er således blevet en moralsk fabel om hvorfor man ikke skal drømme for stort.

Seth Godin mener at denne fortolkning er forkert og uhensigtsmæssig. Idag er det et større problem at for mange flyver for lavt (at de ikke gør deres bedste, og ikke kæmper for det de tror på).

Denne bog vil inspirere dig til at flyve højt. En del af budskabet er at det føles sikkert at flyve lavt, men at det i virkeligheden er mere farligt end man tror.

Du kan finde flere beskrivelser af de bedste bøger jeg har læst her. Hvis du vil have tilsendt udvalgt materiale fra bloggen, samt anbefalinger på andre spændende ting 4-6 gange om året, kan du tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev her.