The War of Art (2002) af Steven Pressfield

“Our job in this life is not to shape ourselves into some ideal we imagine we ought to be, but to find out who we already are and become it.”

41kTkwxjOKL._SX311_BO1,204,203,200_

I The War of Art, sætter Pressfield ord på den psykologiske mekanisme, der forhindrer mennesker i at udleve deres drømme, hvad end det er at starte en virksomhed, komme i topform eller at invitere en person man godt kan lide ud på en date.

Pressfield skriver, at rigtige forfattere kender en hemmelighed, som amatører ikke kender. Hemmeligheden er at det ikke er hårdt at skrive. Det er hårdt at sætte sig ned og gå i gang. Det som afholder os fra at gå i gang er indre modstand.

Sådan beskriver Pressfield slutningen på en normal arbejdsdag: “Klokken er tre eller halv fire. Kontoret er lukket. Hvor mange sider har jeg skrevet? Det er lige meget. Er de gode? Jeg tænker ikke på det. Det eneste der betyder noget er, at jeg har gjort mit arbejde, og kæmpet med alt jeg har.” Hvis Pressfield vinder over Modstanden er det en god dag.

Har du haft en idé som du vidste var god, men som du ikke førte ud i livet? Har du længe ville melde dig til et spændende kursus eller en sportsgren, men ikke fået det gjort? Har du ville skabe et stykke kunst, en forretning eller en forestilling, men ikke ført det ud i livet? Det er Modstand som holder dig tilbage.

Modstanden er en usynlig kraft, der stopper dig i at udleve dit livsmål, eller hvad forfatteren Paulo Coelho kalder din Livsbane. Modstand kan tage mange former. Den mest normale, er at man sætter grandiøse mål, og kommer med undskyldninger for hvorfor man kan udskyde det. “Jeg bliver siddende i sofaen idag, men jeg melder mit ind i Fitness World i morgen, og begynder at træne hver dag. Til sommer har jeg vaskebræt.” Yeah, right.

Du kan finde flere beskrivelser af de bedste bøger jeg har læst her. Hvis du vil have tilsendt udvalgt materiale fra bloggen, samt anbefalinger på andre spændende ting 4-6 gange om året, kan du tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev her.