De fem bedste bøger jeg har læst i 2021

by Christian Staal

Traditionen tro deler jeg her ved nytårstid en liste med de fem bedste bøger jeg har læst i løbet af året. Efter at være startet på Ph.D.-studiet i Austin har mine læsevaner ændret sig en del. Jeg bruger mere tid på at læse end førhen, men læser nu hovedsageligt forskningslitteratur. Jeg nyder dog stadig at læse andre bøger som hyggelæsning. Her er de bedste (fornøjelses-)bøger, jeg har læst i år, samt et smugkig på de bøger jeg glæder mig mest til at komme i gang eller videre med i det nye år.

1. The Power of Geography (2021) af Tim Marshall

Ligesom forgængeren (Prisoners of Geography) handler bogen her om, hvordan nationers geografi former deres skæbner og politiske forhold. The Power of Geography fokuserer dog specifikt på følgende lande og regioner: Australien, Iran, Saudi Arabien, Storbritannien, Grækenland, Tyrkiet, Sahel, Etiopien, Spanien og rummet.

2. Home Game: An Accidental Guide to Fatherhood (2009) af Michael Lewis

Hvis du kender mig godt ved du, hvorfor jeg (gen)læser denne bog netop nu … og ellers kan du måske gætte det! 🙂 Det er en super underholdende bog, som jeg vil anbefale til enhver!

3. Saga: Compendium One (2019) af Brian K. Vaughan

En af de bedste grafiske noveller jeg har læst. Fængende og rørende historie, samt fantastiske tegninger. Kan bedst beksrive den som “out of this world”. Den er ret grafisk, så jeg ville ikke anbefale den til børn eller sarte sjæle. Tak til Philip Staal for anbefalingen!

4. The Lord Of The Rings: The Fellowship of The Ring (1954) af J. R. R. Tolkien

Jeg elskede Ringenes Herre da jeg læste trilogien som ung teenager, og det har længe været mine yndlingsfilm. Nu læser jeg dem for første gang som voksen (og for første gang på engelsk), og det er en kæmpe fornøjelse. Filmene har forøget min begejstring for bøgerne, og nu hvor jeg genlæser bøgerne, bliver jeg kun endnu gladere for filmene.

5. The Power of Full Engagement (2005) af Tony Schwartz og Jim Loehr

En glimrende bog om produktivitet. Hovedpointen er at mennesker trives (og præsterer) bedst, når vi veksler mellem præstation og hvile. Det gælder for atleter såvel såvel som forretningsfolk, og alt derimellem. Arbejd fokuseret, når du arbejder; hold helt fri, når du holder fri.

Bonusser

Bedste akademiske bog: How to Build Social Science Theories (2003) af Pamela Shoemaker, James Tankard, og Dominic Lasorsa.

Honorable mentions fra årets læsnings: What You Should Know About Politics But Don’t; Hyperbole and a Half

De bøger jeg glæder mig mest til at komme i gang med eller videre med i 2022: